marți, 15 septembrie 2009

A nascut o fetita,desi pe zi ce trece se transforma in baiat


Caz medical impresionant, la Iasi. O femeie in varsta de 40 de ani, careia doctorii i-au spus ca are sanse minime sa devina mama din cauza unei maladii rare, isi strange acum fetita in brate. Si asta dupa 18 ani, de tratamente.
Din pacate insa, boala de care sufera si care ii da trasaturi barbatesti nu are leac, iar trupul ei va continua sa se schimbe.

In urma cu zece ani, Adriana Vieru a fost diagnosticata cu sindromul adreno-genital. Glandele ei suprarenale secreta anormal de multi hormoni androgeni.

Practic, femeia care pe zi ce trece capata trasaturi masculine nu avea aproape nicio sansa sa ramana insarcinata. Medicii spun ca doar o femeie bolnava din 100.000 reuseste sa aiba un copil.

Dupa mai multe interventii chirurgicale, zeci de tratamente de fertilitate si 18 ani de asteptare, minunea s-a intamplat. La 40 de ani, a nascut o fetita de 3 kilograme.

Nou-nascuta este sanatoasa, spun medicii. Ar putea sa mosteneasca insa boala mamei, se tem ei. Vor afla asta peste 10 zile, dupa mai multe teste. Sansele de vindecare sunt foarte mari si asta pentru ca micuta va primi din timp tratament hormonal.

Parintii au acum o alta problema: sa aleaga nasi dintre zecile de perechi care de-a lungul anilor de asteptare s-au oferit sa fie parintii spirituali ai copilului lor.

Niciun comentariu: