miercuri, 30 septembrie 2009
Balul Bobocilor
Balul Bobocilor editia 209/2010 este pe cale sa inceapa.Sper ca anul acesta sa fie in primul rand mai distractiv si mai bine organizat apoi in al doilea rand sa urce si liceul nostru mai sus..poate sa castige o pereche de la noi Balul Balurilor.Ce ar mai trebui schimbat sunt probele care pana acuma nu au rupt gura targului si programul care tine foarte putin.Programul ar trebui lasat toata noaptea pentru bal pentru ca din moment ce te apuci de distractie de betii si dans te lasi foarte greu.Ceea ce ramane este sa ma duc la balul de anul acesta si sa vad ce si cum sta treaba.Sper sa fie unul reusit.Anul acesta eu zic ca perechile care merita sa fie bobocii si boboacele din clasele a 9-a. sunt:
Perechea nr .1 si
Perechea nr.2 si
Perechea nr.3 si
.
Balul Bobocilor
marți, 22 septembrie 2009
Oktoberfest
Ideea a pornit de la un simplu subofiţer din garda naţională bavareză. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităţilor legate de căsătoria dintre prinţul moştenitor Ludwig de Bavaria şi prinţesa Therese von Hildburghausen. Regele Bavariei, Max I. Joseph von Bayern, s-a arătat mai mult decât încântat de această sugestie. La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prinţesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfăşurare a fost aleasă o pajişte nefolosită de la marginea oraşului.
La această primă festivitate, băuturile nu au fost servite în locul de desfaşurare a cursei, ci în centrul oraşului. În anul următor, autorităţile au decis reluarea festivalului, de această dată sub patronajul Asociaţiei de Agricultură Bavareză, care a folosit evenimentul în scopuri publicitare, prezentându-şi serviciile paralel cu desfăşurarea evenimentului. În anii ce au urmat, festivalul a fost finanţat de diferite firme private. Din anul 1819, Oktoberfest-ul a intrat sub patronajul edililor oraşului, care şi-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale. Cu timpul, conducerea oraşului a permis vânzarea şi consumarea băuturilor alcoolice în perimetrul Oktoberfest-ului. Acest lucru a presupus amplasarea unor mese şi bănci lungi, care în timp s-au înmulţit considerabil. Pe lângă bere, vizitatorii Oktoberfest-ului se puteau distra la popice, dans şi multe altele. La finele secolului, datorită numărului tot mai mare de vizitatori, au fost introduse corturile, fiecare firmă având cort separat. Fiecare festival debutează cu defilarea firmelor participante, reprezentate de căruţe împodobite festiv şi trase de patru cai. Defilarea are ca punct de plecare piaţa centrală a oraşului, Marienplatz. Această defilare a fost iniţial necesară, berăriile fiind nevoie să îşi transporte butoaiele cu bere la marginea oraşului, pe locul destinat festivalului. În anul 1880 curentul electric a adus un plus de farmec festivalului berii, iar în anul 1881 s-a prăjit primul bou, care a fost consumat destul de rapid, apoi, în 1885, au apărut primele meniuri clasice: jumătăţi de pasăre - pui sau raţă - servite de obicei cu tradiţionalul Brezn (covrig) münchenez. Corturile berăriilor au încetat să fie în acelaşi timp şi loc de amuzament, pentru acestea creându-se locuri noi. Prima halbă de bere din stică a fost introdusă în anul 1892, fiind astăzi cel mai căutat suvenir la Oktoberfest.
În anul 1935, cu ocazia aniversării nunţii de argint a cuplului regal bavarez, s-a organizat o paradă de costume populare bavareze. Aceasta a devenit însă tradiţie la Oktoberfest doar din anul 1950. Astăzi, parada de costume populare este una dintre cele mai mari din lume, cu aproximativ 9000 de participanţi. Pe lângă costume germane, se pot admira şi porturi specifice austriece, italiene, elveţiene, poloneze şi chiar norvegiene. La paradă mai participă şi formaţii de muzică populară, asociaţii de vânători, precum şi reprezentanţi ai berăriilor participante.
Tradiţia conform căreia primarul oraşului dă cep primului butoi de bere în prima sâmbătă la ora 12, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată relativ târziu, în anul 1950. Această ceremonie este deosebit de importantă, înainte de acest moment consumarea alcoolului în perimetrul Oktoberfest-ului nefiind permisă. Cortul în care se desfăşoara ceremonia este în fiecare an altul, pentru a da ocazie fiecărei firme sa beneficieze de primul aflux de vizitatori. Oktoberfest-ul este vizitat de atât de multe naţionalităţi încât a incetat să mai fie un festival regional şi s-a transformat într-unul internaţional. Unele naţionalităţi sunt atât de fidele Oktoberfest-ului încât au primit şi spaţiu privilegiat: al doilea week-end este dedicat italienilor, a căror prezenţă numeroasă şi gălăgioasă la Oktoberfest este constantă. Străzile München-ului şi locurile de camping sunt, chiar dinante de începerea festivalului, populate până la refuz de rulote albe, cu numere de Italia.Oktoberfest(sarbatoarea berii) se tine in fiecare an nu numai in Germania ci si in Europa prin majoritatea tarilor aici incluzand si Romania.Oktoberfestul incepe de obicei la data de 20 seprembrie si tine pana la inceputul lui octombrie.Oktoberfest are in medie 6.000.000 de vizitatori si are si un record de 12.000 de hectolitri de bere bauti...(putin pe langa cat beau eu:))....Si cum omul cand bea are nevoi personale la Oktoberfest au fost amplasate 1440 de toalete publice...ca oameni sa isi faca nevoile dupa cateva halbe bune reci si gustoase de bere....Si sa nu credeti ca daca Oktoberfest este sarbatoarea berii nu inseamna ca numai bere se consuma.Sunt pentru consum si carnati si fripturi si carne alba care merg foarte bine cu o berica..Deci "Prost"..varianta pentru "noroc" in limba germana..
Sate sau orase romanesti traduse in engleza!
Eu unul am avut ocazia sa citesc orase in limba engleza care sunt greu de pronuntat si mai ales de tinut minte. Ei bine, probabil ca si strainii au aceeasi problema cand vin in Romania...
Iata insa o metoda care le-ar putea usura viata: traducerea in limba engleza a numelor localitatilor. Si daca vrem ca totul sa fie facut ca la carte, recomandam ca indicatoarele rutiere de la intrarea si iesirea din localitati sa fie inscriptionate cu variantele in ambele limbi.
Iata traducerea in engleza a catorva nume de orase din Romania:
Adunatii Copaceni - Gathered Tree People
Afumati - Neversober
Baicoi - Youball
Buhusi - Boo
Buzau - Really Fat Lip
Calarasi - Silly-dressed Folks on Horses
Ciorogarla - Nigger-River
Constanta - The Steadiness
Dor Marunt - Miniature Melancholy
Husi - Shoo
Navodari - Networkers
Onesti - The Sincere
Pitesti - Youdohide
Satu-Mare - The Rather Roomy Rural Community
Slatina - Slut Tina
Slobozia - A Very Wrong Local Tradition
Targu Frumos - The Aesthetically Pleasing Bazaar
Urlati - Gimme Some Noise
Voluntari - Town of Unpaid Assistants..............Dar la noi la romani e altfel..noi citim cum scrie:))..unii..asa ca nu ar trebui sa am sau sa aiba cineva probleme in a citi un oras englezesc cum e de exemplu Shrewsbury sau Canterbury ori Scarborough...si asa nu prea ajung multi romani prin Anglia..asa ca e bine si romana noastra...:D
Regulamentul scolar
Intamplari haioase
marți, 15 septembrie 2009
Extraterestrii pe Pamant?!
Sa fie, oare, aceasta mica vietate venita de pe alta planeta sau pur si simplu o farsa bine regizata? Presa din Mexic a scos la iveala o poveste aproape incredibila...
In mai 2007, un asa-zis "pui de extraterestru" ar fi fost gasit de niste fermieri intr-o capcana pentru soareci. Inca respira cand au dat de el, povestesc barbatii.
Tot ei sustin ca micul "extraterestru" se zbatea si scotea sunete atat de inspaimantatoare, incat au fost nevoiti sa-l inece. Au reusit sa-i curme viata abia la a treia incercare, tinandu-l ore intregi sub apa.
Cu toate acestea, fermierii au fost de acord abia la sfarsitul anului trecut sa renunte la pretioasa captura in favoarea cercetatorilor, care s-au si apucat de teste. Rezultatele au fost cu adevarat surprinzatoare?
Forma corpului neobisnuitei vietuitoare prezenta caracteristici intalnite atat la soparle, cat si la oameni. Creierul sau era foarte mare, in special partea posterioara, care la om este responsabila cu invatarea si memoria. Tocmai de aceea, oamenii de stiinta au tras concluzia ca trebuie sa fi fost o fiinta extrem de inteligenta.
Moderatorul unei emisiuni despre OZN-uri, Jaime Maussan, a facut publica intreaga tarasenie si a aratat in premiera fotografii cu strania vietate: “Sunt sigur ca este real”, a exclamat el plin de uimire. Maussan incearca sa dea acum de urma unui al doilea "extraterestru", care ar fi fugit de langa cel capturat atunci cand pamantenii si-au facut simtita prezenta.
In regiunea unde a fost descoperita creatura, oamenii raporteaza adesea aparitiile unor OZN-uri, precum si ale deja celebrelor cercuri din lanurile de cereale....Eu unul nu cred ca exista extraterestrii...si daca ar exista nu stiu ce ar cauta ei pe Pamant:)).
Inceputul sfarsitului
Se pare ca pentru elevi aici incluzandu`ma si pe mine a inceput sfarsitul odata cu inceperea noului an scolar...Pai ce sa va spun,nu`mi pot dori altceva mai mult decat sa nu mai pot dormi dimineata pana la 10-11 ci sa ma trezesc la 6:30 si sa am toata ziua teme si de invatat....Deci nu prea ma bucur ca a inceput scoala,dar ce sa fac,fara scoala e foarte greu.Am asteptat sa inceapa scoala si pentru a`mi revedea colegii si profesorii...pe unii dintre ei...si mi`a fost dor de chiulit si de facut prostii pe la scoala..Acum sunt clasa a 11-a si ar trebui sa ma pun cu burtica pe carte pentru ca anul viitor voi da bacalaureatul..si sper ca ce am auzit sa fie adevarat..adica se vor scoate unele materii....si o sa avem un orar mai lejer..si poate se va schimba si relatia profesor-elev..asa poate va fii mai dulce "iadul"...Ehh...cam atatea..in sfarsit intr`un fel ma bucur ca a inceput scoala...ca sa treaca..si sa vina vacanta.Urez tuturor un an scolar usor..cu putin de invatat si note cat mai mari...
A nascut o fetita,desi pe zi ce trece se transforma in baiat
Caz medical impresionant, la Iasi. O femeie in varsta de 40 de ani, careia doctorii i-au spus ca are sanse minime sa devina mama din cauza unei maladii rare, isi strange acum fetita in brate. Si asta dupa 18 ani, de tratamente.
Din pacate insa, boala de care sufera si care ii da trasaturi barbatesti nu are leac, iar trupul ei va continua sa se schimbe.
In urma cu zece ani, Adriana Vieru a fost diagnosticata cu sindromul adreno-genital. Glandele ei suprarenale secreta anormal de multi hormoni androgeni.
Practic, femeia care pe zi ce trece capata trasaturi masculine nu avea aproape nicio sansa sa ramana insarcinata. Medicii spun ca doar o femeie bolnava din 100.000 reuseste sa aiba un copil.
Dupa mai multe interventii chirurgicale, zeci de tratamente de fertilitate si 18 ani de asteptare, minunea s-a intamplat. La 40 de ani, a nascut o fetita de 3 kilograme.
Nou-nascuta este sanatoasa, spun medicii. Ar putea sa mosteneasca insa boala mamei, se tem ei. Vor afla asta peste 10 zile, dupa mai multe teste. Sansele de vindecare sunt foarte mari si asta pentru ca micuta va primi din timp tratament hormonal.
Parintii au acum o alta problema: sa aleaga nasi dintre zecile de perechi care de-a lungul anilor de asteptare s-au oferit sa fie parintii spirituali ai copilului lor.
Michael Jackson
Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009), supranumit Regele muzicii pop, a fost un renumit cântăreţ american, care a adus contribuţii importante în muzică şi în dans. Imensul succes comercial şi o viaţă personală mult prea controversată l-au ţinut în cultura populară timp de 4 decenii.
Al şaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 5 ani ca membru al unei formaţii impreună cu fraţii săi, apoi în formaţia The Jackson 5 şi şi-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Supranumit „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) şi „HIStory” (1995).
La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă şi primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” şi „Thriller”, a transformat videoclipurile muzicale într-o formă de artă distinctă şi un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câştige faimă. Videouri cum ar fi „Black or White” şi „Scream”, l-au menţinut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990.
Cu un scenariu de muzică şi clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul şi moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influenţat numeroşi artişti hip hop, pop şi R&B contemporan.
Michael Jackson a adunat şi a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” şi a ajutat 39 de organizaţii de caritate.
Deşi a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.
A fost căsătorit de două ori şi este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creşterea lor.
În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi găsit nevinovat de încă o acuzaţie de abuz sexual.
Unul dintre puţinii artişti care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA). A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menţionat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbaţi.
Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa.....
Vanatorul de tornade
Jim Reed, fotograf profesionist, a driblat moartea de doua ori, in timp ce "urmarea" tornade.
Cele mai reusite imagini, cat si povestile despre aventurile lui Jim, au fost adunate intr-o carte de fotografie, catigatoare a mai multe premii: "Vanatorul de tornade: Calatoriile unui fotograf".
De 17 ani, Jim Reed are o singura ocupatie: bate Statele Unite in lung si-n lat si pozeaza unele dintre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii.
Albumul, lansat in luna iunie a acestui an, contine fotografii din timpul a nu mai putin de 17 uragane, inclusiv faimoasele Carley din 2004, Katrina din 2005 si Ike din 2008......